Latvijas Universitātē notiks starptautisks seminārs “Atvērtie pētniecības dati un datu pārvaldība” (Open Research Data and Data Management), kurā prezentācijas un praktiskus ieteikumus sniegs Nīderlandes organizācijas “Datu arhivēšanas un tīmekļa pakalpojumi” (Data Archiving and Networked Services – DANS) ekspertes Dr. Marjana Grūtvelde (Marjan Grootveld) un Ellija Dijka (Elly Dijk). Savukārt, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvis Toms Ceļmillers prezentēs Latvijas Atvērto datu portālu.

Nacionālais atvērtās piekļuves dienests aicina uz semināru starptautiskajā atvērtās piekļuves nedēļā, piektdien, 27. oktobrī, plkst. 12.00, LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā Rīgā, Jelgavas ielā 1, 107.telpā.

Seminārs “Atvērtie pētniecības dati un datu pārvaldība” adresēts Latvijas augstskolu un zinātnisko institūtu personālam, pētniekiem, doktorantūras studentiem, pētījumu projektu vadītājiem un koordinatoriem, pētniecības politikas veidotajiem un administratoriem, informācijas speciālistiem, bibliotekāriem, datu ekspertiem, datu repozitoriju pārvaldītājiem.

Eksperti iepazīstinās ar aktuālām zinātnes attīstības tendencēm pasaulē, pētniecības datu pieejamību un nozīmību zinātnes attīstībā, pētniecības datu pārvaldību, plānošanas instrumentiem un labāko pētniecības datu pārvaldes pieredzi. Atsevišķus procesus datu pārvaldībā būs iespēja pamēģināt praktiski, tāpēc aicinām ņemt līdzi savu portatīvo datoru.

Semināru būs iespējams vērot arī tiešraidē.

Aicinām reģistrēties šeit.

Vairāk par pasākumu, t.sk. saiti uz tiešraidi skatīt šeit.

Nacionālais atvērtās piekļuves dienests ir atbalsta punkts Latvijā par jautājumiem, kas saistīti ar zinātnisko rezultātu publiskošanu atvērtā piekļuvē. Tas ir izveidots, pateicoties Latvijas Universitātes dalībai Eiropas Komisijas projektā OpenAIRE.

Informāciju sagatavoja
Gita Rozenberga

Nacionālais atvērtās piekļuves dienests
OpenAIRE2020
E-pasts: napd@lu.lv
Tālr: +371 67551286
Tīmekļa vietne: http://www.napd.lu.lv/

Comments are closed.

Post Navigation