2018. gada 21.-24. augustā Latvijā, Jelgavā notiks apsekojumu statistikai veltīts starptautisks seminārs. Šī gada semināra galvenā tēma ir “Administratīvajos datos balstīta tautas skaitīšana” (Population census based on administrative data). Seminārā tiks prezentētas arī citas ar apsekojumu statistisku saistītas tēmas. Semināra galvenie lektori būs prof. Li-Chun Zhang (Sauthemptonas Universitāte, Norvēģijas Statistika) un Dr. Anders Holmberg (Norvēģijas Statistika).

Semināru organizē Centrālā statistikas pārvalde sadarbībā ar Latvijas Universitātes Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāti un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Ekonomikas un sabiedrības attīstības fakultāti. Semināra sponsori ir Starptautiskā apsekojumu statistiķu asociācija (International Association of Survey Statisticians), Nordplus augstākās izglītības programma (Nordplus Higher Education program) un Centrālā statistikas pārvalde. Seminārs tiek rīkots Baltijas-Ziemeļvalstu-Ukrainas apsekojumu statistikas sadarbības tīkla ietvaros.

Plašāka informācija par semināru ir pieejama semināra mājas lapā: http://home.lu.lv/~pm90015/workshop2018/. Interesentiem par dalību seminārā lūgums sazināties ar Mārtiņu Libertu (martins.liberts@csb.gov.lv) vai Jāni Lapiņu (janis.lapins@bank.lv).

Attēla avots: No Photo, Only Video

Comments are closed.

Post Navigation