2017. gada 11. maijā 18.00
LU Humanitāro un sociālo zinātņu pētījumu centrā, Kalpaka bulvārī 4, 327. telpā

Latvijas Sociologu asociācija (LSA) sadarbībā ar Latvijas Universitātes Socioloģijas nodaļu rīko publisku izglītojoši-zinātnisku pasākumu, kas veltīts interneta aptaujām jeb CAWI (computer assisted web interview). Tas atbilst diviem būtiskiem LSA mērķiem:

1. Latvijas sociologu profesionālās izaugsmes sekmēšana;
  2. sabiedrības informēšana par pētījumiem.

Pasākums nosacīti dalīts divās daļās. Sākumā referēs nozares profesionāļi, stāstot par savu pieredzi, izmantojot interneta aptaujas metodi (datu svarošanu, aptaujas veidu efekta analīzi, neatbildētību utt.). Ar referātiem uzstāsies sociologi un LSA biedri Inta Mieriņa un Jānis Daugavietis. Savukārt otrajā daļā paredzēta diskusija, kur galvenā uzmanība tiks pievērsta uzņēmumiem, kas piedāvā interneta aptaujas pakalpojumus, ieskaitot t.d. interneta paneļus. Diskusijā jau piekrituši piedalīties TNS Kantar, Norstat Latvija un Centrālās statistikas pārvaldes pārstāvji.

Nozarē strādājošajiem (ne tikai sociologiem) tā būs iespēja apmainīties ar zināšanām. Savukārt plašākai publikai (piemēram, potenciālajiem klientiem vai studentiem) varētu interesēt diskusija un atbildes uz šādiem būtiskiem jautājumiem:

• Vai interneta aptauja ir leģitīms aptaujas veids?
  • Ja jā, tad kādi ir nosacījumi, kad interneta aptaujas metode ir izmantojama un iegūtie dati – drošticami?
  • Kādas ir tradicionālās un jaunās metodes interneta aptauju rezultātu ticamības uzlabošanai?
  • Kā atšķiras dažādu uzņēmumu piedāvātie interneta aptauju risinājumi un pēc kādām pazīmēm izvēlēties sev atbilstošākos?
  • Kā tiek rekrutēti interneta paneļu dalībnieki?

Pasākums ir publisks, bet telpas ierobežotās kapacitātes dēļ, apmeklētājus lūdzam iepriekš reģistrēties: http://ej.uz/CAWI_registracija

Pasākuma rīko un atbalsta:
Latvijas Sociologu asociācija
LU SZF Socioloģijas nodaļa

Saziņai un papildus informācijai: Jānis Daugavietis Janis.Daugavietis@gmail.com, t. 26771848.

Programma

17.45 Ierašanās un reģistrēšanās.
18.00 Ievadvārdi: pasākuma plāns, interneta aptaujas pētījumu pasūtītāju skatījumā (Mg.eoc, Mg.hum. Elīna Ozoliņa, LSA, LAB, Jaunrades Laboratorija vadītāja).
18.05 “Aptaujas veidu efekts” Dr.sc.soc. Jānis Daugavietis, LSA, LKA, LU LFMI.
18.25 “Interneta aptauja pētījumā ‘Latvijas emigrantu kopienas’: kā risināt ārējās validitātes jautājumu?” Dr.sc.soc. Inta Mieriņa, LSA, LU Diasporas un migrācijas pētījumu centra direktore, LU FSI.
18.45 Diskusija. Pie “apaļā galda” – referētāji un uzņēmumu pārstāvji, kas piedāvā interneta aptauju pakalpojumus. Jautājumus uzdod un komentē arī publika.
19.30 Noslēgums.

Ziņas adrese http://ej.uz/CAWI_11_maijs